Twitter'da takip et
Ana Sayfa

Bazı durumlarda okurlarınızla dosya paylaşmak isteyebilirsiniz. Özellikle bir audio blog veya video blog sahibi iseniz çoğu durumda ücretsiz blog servislerinin sağladıkları alanlar size yetersiz gelecektir ve ilave dosya alanına ihtiyacınız olacaktır. Yaralanabileceğiniz servislerden bazıları;

MegaUpload (megaupload.com)

Bence bu sunucunun diğerlerine göre en önemli avantajı Türkçe ara yüz seçeneğinin de olması. Üyelik gerekmeden 250 MB’ a kadar, hemen her türlü dosyayı gönderebiliyorsunuz ve dosyanız 30 gün içerisinde en az bir kez indirilirse sunucuda süresiz olarak barındırılıyor, aksi halde siliniyor. Dosyaları isterseniz sizin göstereceğiniz herhangi bir ftp ya da http adresinden de alabiliyor. Okurlar belli bir bekleme süresinden (45 sn) sonra dosyaya ulaşabiliyorlar.

Bu sunucunun ilginç özelliklerinden birisi de size gönderdiğiniz dosyaların popülerliğine bağlı olarak para kazandırmayı vaat etmesi. Dosyanız 1000 kez indirildiğinde (her seferde) 1 $ kazanabilir ve en iyiler arasına girebilirseniz ayrıca ödüller de alabilirsiniz.

Dezavantajı, ziyaretçilerinizi rahatsız edebilecek, yetişkin içeriğe sahip reklamlar da gösteriyor olması.

RapidShare (rapidshare.de)

Üyelik gerekmeden 50 MB’a kadar dosyaları, herhangi format sınırlaması olmadan, gönderebiliyorsunuz. Her ne kadar ana sayfada dosyanın saklanma süresi için “sınırsız” ifadesi kullanılsa da, sık sorulan sorular kısmında temizlik sırasında 30 günden uzun süredir indirilmeyen dosyaları silebileceklerini belirtiyorlar. Gönderdiğiniz dosyaları isterseniz kendiniz de silebiliyorsunuz. Okurlarınızın dosyaya ulaşmadan önce belli bir süre (35-40 sn) beklemeleri gerekiyor fakat dosya boyutuna bağlı olarak beklemelerine gerek olmayabiliyor.

GigaShare (gigashare.com)

Üyelik gerektirmiyor. Sadece fotoğraf / resim ve video dosyalarının gönderilmesine izin veriliyor. Desteklenen formatlar jpg, gif, png, avi, mpg, wmv, asf ve mov. Fotoğraf ve resimler için dosya boyutu sınırlaması 2 MB iken videolar için 50 MB. Gönderdiğiniz video dosyalarının akıcı (streaming) yayınına izin veriyor.

Anywhere Enterprises (anywhereenterprises.com)

Üyelik gerektiriyor ve size özel 50 MB gibi sınırlı bir alan sağlanıyor. Bu servisin, bir blogcu için, tek avantajı görüntü ve ses dosyalarının akıcı (streaming) yayınına izin vermesi.

“Blog’unuz üzerinden dosya paylaşımı” başlıklı yazıya 3 yorum yapılmış

  1. s1m0ne demiş ki:
    13 October 2005, 9:59 am

    Öncelikle teşekkür ederim…
    Çok yararlı bilgilerle donatılmış bir blog…
    Ve bir kaç yazınızdan fayda gördüm…
    Dosya paylaşımı konusunda rapidshare den bahsetmişsiniz.Birşey eklemek istedim;
    Rapidde dosyalar son download tarihinden itibaren 1 ay saklanır.
    Bugün yaptığınız bir upload 30 gün sonra bir kez bile download edilse 1 ay daha geçerliliğini sürdürmektedir.
    Eğer sizin için önemli bir paylaşımsa,kendiniz bile download edip süreyi uzatabilirsiniz…

  2. ali demiş ki:
    13 October 2005, 12:20 pm

    Blog’um hakkındaki görüşleriniz için teşekkür ederim. Rapidshare SSS‘ında dosya barındrıma süresi olarak “No limit” ifadesi kullanıldığı için ben de “sınırsız” ifadesini kulandım. Ama, yine SSS’ında belirtildiği üzere 30 gün boyunca indirilmemiş dosyaları silebiliyorlar. Bu da sizin yazdıklarınızla uyumluluk sergiliyor. Yani sınırsız demelerine rağmen aslında barındırma süresi 30 gün. İpucunuz için teşekkürler.

  3. ELOY demiş ki:
    5 April 2006, 9:08 am

    hemen paylas bu yazıya eklenmeli. sayılan hepsinden çok daha iyi hizmet veriyor bence.

Görüşünüzü bildirin

XHTML: Bu etiketleri kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>