Twitter'da takip et
Ana Sayfa

Her yılın sonuna doğru yaklaştıkça gelecek yıl için kehanetler üretilmeye başlanır. Bu yıl da öncekilerden farklı değil :) Bunların içinden özellikle dikkatimi çeken iki tanesine değineceğim;

  • Jason Calacanis’e göre (kendisi, yakın zamanda AOL‘ye sattığı, Weblogs, Inc.‘in yöneticisidir) 2006’da, yılın sonunda, Calacanis’e göre sayıları 50, Blog Network List‘e göre ise 68 olan blog network’lerinin, %60’ı yok olup gidecekmiş. Yine Calacanis’e göre, Gawker dışında, bu network’lerden sadece bir veya iki tanesi 20 milyon sayfa gösteriminin üzerine çıkabilecekmiş. Sanırım o da benim gibi bu networklerin büyüdükçe zayıfladıklarını düşünüyor. Calacanis’in kehanetlerinin devamına buradan ulaşabilirsiniz.
  • BusinessWeek’e göre Microsoft Technorati’yi satın alacakmış! Umarım böyle bir şey olmaz :)

Bir kehanet de benden;

  • Her ne kadar Mert bana katılmasa da, bence 2006 yılı içinde Türkiye’deki büyük ISS’lerden birisi blog servisi işine girecek.

Peki sizin 2006 için kehanetleriniz neler?

“2006 kehanetleri” başlıklı yazıya 3 yorum yapılmış

  1. Serkan demiş ki:
    24 December 2005, 1:29 pm

    Servis sağlayıcılarından sadece biri mi? Yani en azından biri! Cep telefonu servis sağlayıcılarının bile ilgisine konu olduğuna göre bu tahmini ben “neredeyse hepsi” diye değiştiriyorum.

    Tabi doğru dürüst e-posta hizmeti vermekte bile zorlananları katmıyorum işin içine.

    Çevirmeli ağa ödenen tutar düştükçe para kazanacak bir şeyler bulmaları gerek.

  2. ali demiş ki:
    24 December 2005, 2:37 pm

    Cep telefonu servis sağlayıcılarının bile ilgisine konu olduğuna göre bu tahmini ben “neredeyse hepsi” diye değiştiriyorum.

    Haklısınız :) Zaten birisi pazara girerse diğerleri de onu takip edecektir mutlaka.

  3. wanadoo demiş ki:
    26 December 2005, 10:50 am

    turkcell wapblog servisiyle girdi. ben superonline yada e-kolay’dan bekliyorum blog olayına girme durumlarını.arka arkaya hepsi yavaş ta olsa pazarda yerlerini lacaktır.

Görüşünüzü bildirin

XHTML: Bu etiketleri kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>